Fő tevékenységünk
A cég fő profilja a TEÁOR szerinti 1011’08 Húsfeldolgozás, -tartósítás.
Cégalapítás
A Rákóczifalván élő id. Szabados Károly, édesapánk a rendszerváltást megelőzően a helyi termelőszövetkezet húsüzemének vezetésével foglalkozott.
A rendszerváltást követően a termelőszövetkezetek megszűnésével fiatal hentesként kis családi vállalkozást indított 1992-ben vágóhíd létesítésével. Akkor még 3 fő alkalmazottal a heti vágások száma nem haladta meg a heti 7 darab sertések számát. A vállalkozás a folyamatos bővítésekkel, újabb piacok felderítésével 1996-ra Szabados-Hús Kft-vé nőttek ki magát. Ekkor már 8 fő alkalmazottal heti 100-120 darabra emelkedett a sertések vágási száma.
Zöldmezős beruházás
A 2000-es évek elején többlépcsős fejlesztési programot indítottunk, melynek első lépéseként zöldmezős beruházással egy teljesen új és korszerű sertésvágó, daraboló és zsírsütő üzemet hoztunk létre. Az üzemben állandó felügyelet mellett kell történnie a vágásoknak és feldolgozásnak, ennek érdekében egy kihelyezett állatorvos ellenőrzi a folyamatos munkát, higiéniát, valamint élelmiszervizsgálatokat készít.
Az élelmiszerbiztonság fokozása érdekében – a törvényi, rendeleti követelmények betartásán túl – HACCP rendszert alakítottak ki és működtetnek, amelynek fő célja hatósági ellenőrzés segítése mellett az élelmiszer biztonsága iránti bizalom növelésével a partneri kapcsolatok szélesítése, bővítése. Partnereink többek között konyhák, kis- és nagykereskedelmi egységek, de a közvetlen fogyasztóinkat saját húsboltunkban is magas színvonalon ki tudjuk szolgálni Termékeinkkel. Tovább a Húsbolthoz..
A vágóhíd tényleges elindítására 2005. októberétől volt lehetőség. A foglalkoztatottak száma 33 főre növekedett, s a heti vágási arány 500 darab sertésre.