Nyertes Pályázataink

"Pályakezdők támogatása a SZABADOS-HÚS Kft-nél" GINOP-5.2.4-16-2016-00874 pályázat

Kedvezményezett neve: Szabados-Hús Kft.

Projekt címe: Pályakezdők támogatása a SZABADOS-HÚS Kft-nél

Projekt azonosítószáma: GINOP-5.2.4- 16-2016- 00874

Támogatás összege: 7 836 000 Ft

Támogatási intenzitás (%-ban): 100%

Befejezés dátuma: 2017.07.16.



"Adaptív technológiai fejlesztést segítő eszközbeszerzés a SZABADOS-HÚS Kft-nél" GINOP-2.1.8-17-2017-01321 Pályázat

A kedvezményezett neve: Szabados-Hús Húsipari és Szolgáltató Kft.

A projekt címe: ADAPTÍV TECHNOLÓGIAI FEJLESZTÉST SEGÍTŐ ESZKÖZBESZERZÉS A SZABADOS-HÚS KFT.-NÉL

Támogatás összege: 15.000.000.- Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 49,636%

A pályázat keretében 4 húsipari berendezés beszerzése valósult meg. A hídmérleg hiánypótló: a helyben mérés növeli a sertések pihentetésének idejét, amelynek következtében a sertések húsa stresszmentes, vörösebb, minősége javul, eltarthatósága megnövekszik. Az új hasítófűrész modernebb, nagyobb kapacitású, könnyebben kezelhető, szebb felületet vág. Használatával napi 180 db-ról 210 db-ra emelhető a vágás mennyisége. A kapacitásbővítés mellett szintén javítja a termék minőségét. Az extralapos mérleg olyan lapos, hogy rá lehet tolni az árut emelés nélkül, a beépített címkenyomtató egységgel pedig gyorsítható a mérés és feliratozás munkafolyamata. A vonalkód címkével egyszerűsödik a csomagolás feliratozása, amely azt eredményezi, hogy az ilyen csomagolású termékek már megfelelnek a nagykereskedések és a nagyobb áruházak elvárásainak is, növekedik a beszállítás volumene. A negyedik beszerzett eszköz egy húskockázó: ez a fejlesztés vevői igényekre reagál. A konyhák, éttermek, egyes kiskereskedelmi üzletek kockázva, csíkozva, szeletelve (konyhakészen) kérik a csomagolt húst - az 1500 kg/óra kapacitású berendezéssel ez is teljesíthetővé válik, a meglévő vevők elégedettsége nő és az „új termék” piacbővülést is eredményez. A pályázat keretében megvalósított beruházással a vállalkozás nem csak az egészséges helyi élelmiszerek minőségének javítását igyekszik elősegíteni, hanem termelékenyégének fejlesztésével a feldolgozott hústermékek gyártása, forgalmazása területén is nagyobb piaci részesedést kíván szerezni, megalapozva a további fejlesztési lehetőségeket és a jövedelmezőség hosszú távú biztosítását.

A projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés) 2018.09.17.

A projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.8-17-2017-01321



Sajtóközlemény